طراحی سایت
يكشنبه 4 آذر 1403.
.

نورپردازی سالن های آمفی تئاتر

 

 

نورپردازی سالن های آمفی تئاتر

نورپردازی سالن های آمفی تئاتر و سالنهای همایش باید همواره به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد. وقتی افراد در زمان گوش دادن به سخنرانی ها و یا اجراهای مختلف ، تصویر واضحی از سخنران را مشاهده کنند درک بهتری از مطالب خواهند داشت . تصویر ، بهتر از کلمات صحبت می کند، بنابراین با مشاهده حالت های سخنران در زمان سخنرانی مطالب ، و احساس سخنران در زمان بیان ، مطالب بهتر درک می شوند .

 

 

هدف اصلی و اولیه نورپردازی ، بدون در نظر گرفتن این مطلب که از چه نوع سیستمی برای این کار استفاده می شود ، ایجاد محیطی با نور یکسان و متعادل و به حداقل رساندن فضاهایی است که در سایه قرار می گیرند . به علاوه هیچ نور مستقیمی نباید در زاویه لنز دوربین ها قرار بگیرد. سیستم های فلورسنت پخش کننده و گرما تاب  غیر مستقیم  برای این کار بسیار مناسب می باشند و امکان تنظیم نور را هم فراهم می آورند . نورپردازی های مستقیم شدید مثل نورافکن های داخلی که سایه های سنگینی را ایجاد می کنند مناسب محیط سالن های کنفرانس نیستند . معمولا ترکیبی از گرماتاب های غیر مستقیم و فلورسنت های پخش کننده بهترین گزینه برای نورپردازی  سالن های همایش به شمار می آیند و انعطاف پذیری لازم را هم به کار بر ارائه می کنند.

 

اصول نورپردازی :

 

  • ظاهر چراغ ها و نورافکن ها نباید در زیبایی و هارمونی سالن خللی وارد کند .
  • نور باید به گونه ای از دیوارها و سطوح پخش شود که تصاویر و اشیاء داخل سالن بخوبی خودنمایی کنند و محیطی آرامش بخش برای حضار ایجاد گردد .
  • پنجره ها باید توسط پرده های ضخیم و نورگیر پوشیده شوند تا کنترل نورهای مزاحم که ممکن است از پنجره ها داخل شوند به بهترین شکل ممکن صورت گیرد .
  • از لامپ های با  Color Rendering Index) CRI) بالا (۸۰ به بالا) استفاده شود تا بهترین تصویر بدست آید.
  • با استفاده از سطوح پخش کننده و منعکس کننده های قوی نورهای مستقیم و تشعشعات بازتابیده تا حد امکان محدود شوند تا نمایش اسلایدها و بوردهای دیواری به بهترین شکل ممکن صورت گیرد .
  • در بالای میز کنفرانس از نورهای محیطی استفاده گردد تا سایه هایی که بر روی میز می افتد از بین بروند .
  • نورپردازی باید به گونه ای صورت بگیرد که محیطی بدون کوچکترین لرزش نور و سوسو زدن ایجاد نماید .

 

  سیستم کنترل :

 

 سیستم کنترل نور در اتاق های کنفرانس باید دارای دو کلید کنترل نور مجزا باشد که یکی از آنها به نورهای محیطی pendant fixtures و یکی به سیستم وال واش (wallwash) اختصاص پیدا نماید. کلید های کنترل باید در موقعیت مناسبی در فضای ورودی سالن قرار داده شوند.

 

برای آزمایش نور ها و مناسب بودن یا نبودن آنها برای اتاق کنفرانس می توان از یک نرم افزار رندر به نام AGI 32 استفاده نمود .

 

 همه نورها روشن : در این حالت تمامی نورها با بیشترین بازده مورد استفاده قرار گرفته اند. این نوع نورپردازی در کنفرانس هایی که از بورد های نمایش دیداری استفاده می کنند مورد استفاده قرار می گیرد . چون وقتی همه نورهای اتاق کنفرانس روشن هستند معمولا تمرکز کنفرانس بر روی تابلو ها و بورد هایی است که بر روی دیوارها نصب شده اند .

 

فقط نورهای pendant: این حالت نورپردازی برای کنفرانس هایی مناسب است که در آنها فقط مذاکرات و کارهای دفتری و نوشتاری در جریان است . چون نقطه مرکزی و مورد توجه در این جلسات روی میز است .

 

 نور محیطی pendant) 25%) : این نور برای کنفرانس هایی مناسب است که فقط از تصویر پروژکتور استفاده می کنند . زمانیکه در جلسات کنفرانس از ویدئو پروژکتور استفاده می شود نور نسبتا کمی مورد نیاز می باشد. بنابراین در این محاسبه نورهای wallwasher خاموش می باشند و تنها ۲۵% از توان نورهای pendant مورد استفاده قرار می گیرند. در این قسمت سعی شده است نسبتی ۳ به ۱ بین میز کنفرانس و پرده نمایش برقرار گردد .

 

نور محیطی pendant) 25%)  و wallwasher 50%: ) این نوع نورپردازی برای کنفرانس هایی مورد استفاده قرار می گیرد که هم از تصویر پروژکتور استفاده می کنند و هم از بوردهای نصب شده دیواری

 

 

 

گردآوری: مهندس محمد رضایی

امور برق -صوت و تصویر

 

 

تمامي حقوق سايت محفوظ است . شرکت سیما چوب 1393
طراحی وب سایت و اجرا توسط رایان